Netflix: jak wyłączyć autoodtwarzanie zwiastunów

Netflix wysłuchał skarg swoich użytkowników i od kilku dni pozwala wyłączyć autoodtwarzanie lub automatyczne odtwarzanie wszystkich tych zwiastunów i klipów wideo, które ładują się „magicznie”, gdy pomijamy tytuł w menu nawigacja. Coś, co jest dość irytujące, gdy chcemy tylko obejrzeć odcinek naszego ulubionego serialu lub filmu w 4K i nie chcemy być bombardowani po raz kolejny ostatnią premierą tygodnia.

Jak wyłączyć automatyczne odtwarzanie zwiastunów w serwisie Netflix

Usługa przesyłania strumieniowego Netflix ma kilka funkcji, które są trudne do znalezienia samodzielnie, na przykład słynne tajne kody, które pozwalają nam odkryć ukryty katalog platformy. I chociaż ustawienia związane z automatycznym odtwarzaniem nie są czymś, co jest tak trudne do zlokalizowania, prawda jest taka, że ​​nie są też widoczne.

Pierwszą rzeczą, o której należy wspomnieć, jest to, że Netflix rozróżnia dwa rodzaje autoodtwarzania . Z jednej strony jest funkcja, która odtwarza następny rozdział z serii „od razu” po zakończeniu poprzedniego rozdziału. A potem jest autoodtwarzanie, które aktywuje zwiastuny i podglądy treści, gdy jesteśmy w menu nawigacyjnym lub na głównym ekranie Netflix.

To powiedziawszy, możemy zmodyfikować dowolne z tych dwóch ustawień, wykonując następujące kroki:

  • Z przeglądarki logujemy się do Netflix.
  • Następnie klikamy ikonę naszego profilu znajdującą się w prawym górnym rogu.
  • Klikamy „ Zarządzaj profilami ” i wybieramy nasz profil użytkownika.

  • Przeniesie nas to do menu „ Edytuj profil ”, w którym dezaktywujemy zakładkę „ Automatycznie odtwarzaj postęp podczas przeglądania na wszystkich urządzeniach ”.

  • Na koniec kliknij „ Zapisz ”, aby zastosować nowe ustawienia.

Funkcja, która nie jest jeszcze dostępna w aplikacji mobilnej

Próbowaliśmy również wprowadzić te zmiany z aplikacji Netflix na Androida, ale w tej chwili aplikacja nadal nie ma tych opcji konfiguracyjnych (pozwala nam tylko zmienić nazwę profilu i niewiele więcej). W każdym razie rozumiemy, że będzie to kwestia czasu - lub nowej aktualizacji - zanim Netflix pozwoli nam ponownie skonfigurować automatyczne odtwarzanie jego treści bez konieczności otwierania przeglądarki. Przynajmniej na razie nie mamy innego wyjścia, jak tylko się ustatkować i cieszyć, że firma streamingowa w końcu zdecydowała się włączyć kontrolę tego typu ustawień do swojej usługi.

Czy masz zainstalowany Telegram ? Otrzymuj najlepsze wiadomości każdego dnia na naszym kanale . Lub, jeśli wolisz, dowiedz się wszystkiego z naszej strony na Facebooku .